Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam180
Toplam Ziyaret596499
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu Psikoloji sitesi-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
Önerilen Psikoloji Siteleri Linkleri
Takvim
Saat
Hava Durumu
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Tuvalet Alışkanlığını Kazandırırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Çocuklara Tuvalet Alışkanlığını Kazandırırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekebilir?

Eğer yeni bir ebeveynseniz ,ilk çocuğunuz ise başta tuvalet eğitimi gözünüzde pek bir büyür. aklınızda bazı sorular oluşur. ve bu sorular sorun yumağı halini alır. Zaman zaman da çevreden gelen öğütler,uyarılar sizin aklınızın daha da karışmasına sebep olabilir. Hiç yoktan problem olmayacak olan bir durum sizin kafanızda problem haline gelmeye başlar. Özellikle aile büyüklerinin müdahalesiyle canınız epey sıkılır. ya kayınvalideniz ya anneniz ya da herhangi bir aile büyüğü size '' hadi başla artık tuvaleti öğret çocuğa.


Bak çocuk 1.5 yaşında oldu neden hala öğretmiyorsun diyebilirler. bizim halkımız sağolsun bu tür konuşmalar yapmaya,öğütler vermeye pek bir meraklıdır . Oysa ki bu tür öğütlere kulak asmak son derece yanlıştır. ya da bir arkadaşınızın sizin çocuğunuzdan daha küçük yaştaki çocuğu tuvalet eğitimini edinmiş ise yine bu durum aklınızı karıştırabilir ya da canınızın sıkılması için yeterli olabilir. Hatta kimi zaman bu baskılar sizin ebeveyn olarak kendi yeterliliğinizi bile sorgulamanıza sebep olabilir. yetersizlik duygularınız bazen o kadar artar ki adeta bir yarışın '' yarışmacısı '' haline gelirsiniz. Çocuğunuza vereceğiniz ebeveynlik eğitimi bir süre sonra sizin için '' ebeveynlik becerilerinizi '' sergilemek zorunda kaldığınızı hissettiğiniz sorunlu bir aktivite haline gelir.

Gerçek şu ki kimin ne dediği aslında çok da önemli değildir. Ne aile büyüklerinin dediği ne de arkadaşlarınızın söyledikleri..Burada ne dediği önemli olan sadece iki kişi vardır; onlar da eğitimi verecek olan ebeveyn ve bu eğitimi alacak olan çocuk..bu süreç aslında içinde pek çok bilgi alışverişinin ve hatta duygu alışverişinin olduğu keyifli bir süreçtir.

TUVALET ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK İÇİN..

1.Bir psikolog ve aynı zamanda bir anne olarak size şunu söyleyebilirim ki tuvalet eğitimini çocuğunuza edindirmek aslında zor bir süreç değildir.  Eger bir çocuk belli bir zeka ve gelişim düzeyinde ise er ya da geç bu eğitimi kazanır. Burada önemli olan çocuğa doğru zamanda doğru eğitimi doğru şekilde vermektir.  bu arada atlamamız gereken önemli bir nokta da annenin de ruhsağlığı bu eğitimi vermeye müsait olmalıdır. Yani eğer annenin tolere gücü düşük ise her zamankine göre kolayca öfkeleniveriyor ise anne titiz bir anne ise o zaman çocuk da annenin gergin ruh halinden etkilenir ve tuvalet eğitimi gergin bir süreç haline gelir. Yani hem annenin ruhsal durumu yerinde olacak hem de çocuk bu eğitime hazır olacak...

2.Çocuk ve ebeveyn arasındaki uyum da son derece önemlidir ..burada uyumu sağlamak ebeveyne düşer.

3.Tuvalet eğitimi çocuğunuzun sizden bağımsız bir birey olmasında atacağı önemli bir adımdır. ebeveyn çocuğunun kendisinden bağımsız bir birey olmasına iszin vermelidir ve hatta onu bu konuda desteklemelidir.

4.Çocuğunuz bilişsel olarak yeterli peki kaba motor kasları da yeterli mi? çocuk doktorunuza tuvalet eğitimi vermeden önce danışın .

5. Çocuğunuzun sabah bezine bi bakın kuru ise eğitime hazır anlamına gelebilir.

6. Doğru zaman ne zaman? her çocuk birbirinden farklıdırç bazı çocuklar 18. ayın sonuna doğru tuvalet eğitimi için gereken gelişimsel becerilere erişirken bazı çocuklar ise bu beceriye 3-4 yaşlarında erişebilirler.  Kısaca her sağlıklı çocuk er ya da geç bir şekilde bu eğitimi kazanır.

7. Çocuğunuzun duygusal olarak da hazır olması son derece önemlidir. Çocuğunuz hazır olmadan bu eğitime kalkışmayın.

8. Bu bir bağımsızlık kazanma eğitimidir. çocuğunuz bu eğitimi redediyor ise bir nedenle sizden bağımsız olmaya hazır değil demektir. Bunun nedeni için bir psikologdan yardım alabilirsiniz.

9. Tuvalet eğitimi kazandırma dönemi çoğunlukla 18-36 ay arasına denk gelir. Pek çok ebeveyn bilir ki bu aslında çocuğa bu eğitimi kazandırmak için çok da uygun bir dönem değildir. Daha doğrusu zor bir dönemdir. Çünkü bu dönemde çocuklar sanki adeta kişilik değiştirmiş gibi olurlar. Çatışmalar artabilir ,uyku ve iştah sorunları görülebilir.. Bütün bu anlamsız öfke krizleri, çatışmalar,inatlaşmalar, ben bilirim ,ben yaparım ,sen git,sen gel gibi cümleler çocuğun bağımlılık bağımsızlık çatışmalarının sonucu olarak ortaya çıkabilmektedir. Çatışmaların yaşının doğal bir süreci olduğunu kabul edip çocuğa karşı sabırlı olmanız son derece önemlidir. Hele ki tuvalet eğitimi veriyorsanız ki çoğunlukla tuvalet eğitimi de bu döneme denk gelir. Çocuğun duygu dünyası bu dönemde ebeveyninin duygu dünyasına paraleldir. Tam da karmaşık olan bu dönemde çocuk inatlaşınca ebeveyn de inatlaşırsa çocuk bu inatlaşmanın sonucunda tuvalet eğitimini rededer.

10. Çocuğunuzu doğru şekilde motive ederseniz ,onunla bol bol oyun oynarsanız,inatlaşmamayı başarabilirseniz zaten bu dönemde çocuğunuzun anneden bağımsız olmak isteyen tarafı tuvalet eğitimini kabullenecektir.

11. Kız çocukları 18. aydan sonra mesane kontrolünü kazanırlarken erkek çocuklarının mesane kontrolünü sağlamaları 22 aydan sonra da olabilir.

12. Erkek çocukları ıslaklık hissine karşı daha duyarsızdırlar. Bu yüzden kız çocuklarına göre daha geriden gelebilirler. Ancak biz bunu anormal bir durum olarak görmeyiz.

13. Çocukları korkutarak bu eğitimi veremezsiniz bu sadece çocuğunuzla ilişkinizin bozulmasına sebep olur.

14. Çocuklar arası kıyaslamalar ilişkinizin bozulmasına sebep  olur.

15. Çocuğunuzla bu konuda pazarlık masasına oturmanız çocuğunuzun eline güç vermeniz anlamına gelir. '' Eger çişini tuvalete yaparsan sana oyuncak alırım '' gibi. o zaman çocuk bu durumu kullanmaya başlar. Ve evde krallığını ilan eder.

16 .Uyku,yemek ve tuvalet insani davranışlardır. Problem olmayan bir durumu problem haline getirmeyin. Çocuğunuza'' bak çişini altına kaçırdın ben üzüldüm ''derseniz o zaman çocuğunuza sizi nasıl üzebileceğinin sinyallerini de verirsiniz. Size kızgın olduğunda bu durumu sizi üzmek için kullanabilir. ya da sizi mutlu etmek için . Bu eğitimde duygulara yer yoktur. Bunu olağan bir şey yapıyormuş gibi çocuğunuza öğretin..

Sevgili  ebeveynler; olabildiğince kısa bir şekilde size tuvalet eğitimini özetlemeye çalıştım. Lütfen yazdıklarımı uygulayabilecek kadar kendinizi iyi hissetmiyorsanız yani tolere gücünüz düşmüş ise önce yardım alın. Tolere gücünüz artsın, sıkıntılarınızın üstesinden gelin ardından bu eğitimi vermeye başlayın ki ne çocuk ne de siz sıkıntı yaşamayın; ilişkiniz bozulmasın..

Psikolog ve Pedagog Randevu 0505 767 58 85


 ergen psikoloğu pedagog psikolog Aile Danışmanı İlişki Danışmanı Evlilik Öncesi ve sonrası Danışmanı Kariyer koçu Aile koçu öğrenci koçu