Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam99
Toplam Ziyaret596418
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu Psikoloji sitesi-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
Önerilen Psikoloji Siteleri Linkleri
Takvim
Saat
Hava Durumu
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Arkadaşla Dertleşmek mi? Psikoterapi mi?

Arkadaşla Dertleşmek mi? Psikoterapi mi?

 

http://www.terapi.cc   0505 767 58 85

Psikoterapi nedir ne değildir, psikoterapinin arkadaşla sohbetten farkı var mı, varsa bu farklar nelerdir?
İşte ayrıntılar:

 

Psikoterapi nedir?

Ruhsal sorunlar ve rahatsızlıkların konuşma yoluyla, belli teknikler ve yöntemler kullanılarak tedavi edilmesi veya azaltılması diyebiliriz.

Psikoterapi de kullanılan farklı bir çok yöntem olmakla birlikte hepsinde amaç başvuranın hedeflediği iyilik haline ulaşmaktır.

Psikoterapi konuşarak yapılıyorsa bir çeşit sohbettir diyebilir miyiz?

Aslında psikoterapi sohbet etmek gibi görünse de daha ayrıntılı bir süreçtir. Bir kişinin sorunlarını anlatması, bunlar üzerinde konuşması zor olabilmekle birlikte, bir yakınıyla dertleşmek rahatlatıcı bir etki sağlayabilir. Ancak psikoterapi süreci, bu rahatlamanın dışında, kişinin yaşadıklarını çalışarak bundan sonraki hayatında da kullanabileceği beceriler edinmesini hedefler. Her insan biricik ve tek olduğundan yaşayabileceği sorunların çözümleri de yine kişiye özel olacaktır.

Psikoterapi süreci kişinin yaşadıklarını temel alarak ona uygun yöntemlerin ne olabileceğini ve ne şekilde uygulanabileceğini belirleme ve bunları çalışma sürecidir.

Psikoterapi ne kadar sürer?

Bunun bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Birkaç görüşme kişinin yaşadıklarını anlamak ve çalışmak, kişinin hedeflerine ulaşmak için yeterli olmayabilir. Önemli bir faktör, kişinin terapiye olan motivasyonu yani isteğidir. Motivasyon ne kadar yüksek olursa, terapi sürecinden fayda görme olasılığı o kadar artar. Genel olarak 4-5 görüşme sonrasında kişi, sıkıntılarında belli bir azalma fark edebilir. Ancak bu sürecin tamamlandığı anlamına gelmeyebilir, hedefler doğrultusunda çalışma devam ettirilir. Kişinin yaşadığı sıkıntılarının şiddeti ve ulaşmak istediği hedefler terapinin ne kadar süreceğini etkileyen bir diğer faktördür. Her kişinin yaşantısı özel ve kendine has olduğundan psikoterapi’nin süresi ve içeriği de o kişiye özel olacaktır.

Psikoterapi ne gibi durumlarda tavsiye edilmektedir?

Bir çok ruhsal rahatsızlıkta psikoterapi uygulanmaktadır. Bir ruhsal rahatsızlıkta amaç kişinin işlevselliğini (gündelik işlerini eskisi gibi yerine getirebilme, hayattan keyif alma, hayata karşı istekli olma, ilişkilerini düzenleyebilme vb...) arttırmak ve hastalığın etkilerini ya tamamen ortadan kaldırmak ya da minimum seviyeye indirmektir. Bu alanda “psikolojik tedavi” yöntemi olarak “psikiyatrik ilaçlar” da sıkça kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar birçok rahatsızlıkta psikoterapi almanın ilaç tedavileri kadar tedavi etme gücü olduğunu göstermektedir.

Psikoterapi sürecinde olmanın, kişinin devam eden hayatında tekrar “psikiyatrik rahatsızlık” yaşama olasılığını da sadece ilaç tedavisi almaya göre ciddi oranda düşürdüğü yani hastalıktan koruduğu da araştırmalarda gösterilmiştir. Bunu şöyle açıklayabiliriz; hayat devam ettikçe istemesek de bazı sorunlarla karşılaşabiliriz. Böyle durumlarda psikoterapi almış bir kişi o süreçte öğrendiği becerileri yaşadığı sorunlarda kullanır ve bu sorunları aşmakta avantajlı hale gelir. Böylece “ruhsal rahatsızlıklar” yaşama olasılığı azalır. Son olarak, başvuran kişinin yaşadığı psikiyatrik rahatsızlık, ilaç tedavisi ve psikoterapinin birlikte uygulanmasını da gerektirebilir. Böyle durumlarda başvurduğunuz uzman psikolog pedagog sizi yönlendirecektir.

Psikoterapi’nin tavsiye edilebileceği diğer konular ise, psikolojik rahatsızlıklar dışında kalan ancak kişinin hayatını olumsuz etkileyebilen durumlardır. Kişinin iş hayatında karşılaşabileceği sorunlar, sosyal ilişkileri ve duygusal ilişkilerindeki zorluklar, cinsel hayatında olabilecek sorunlar, akademik başarısızlıklar ve yaşamdan aldığı keyfi etkileyen her şey psikoterapide ele alınabilir. Her insan hayatında olup bitenler hakkında bir fikre ve düşünceye sahiptir. Ancak bazen bazı sorunlar bir türlü anlam veremesek de hayatımızı etkiler ve içinden çıkılmaz bir hale dönüşebilir. İşte böyle zamanlarda bu bir “psikolojik hastalık” olmasa bile, psikoterapi süreci kişiye yaşadığı sorunları bir uzman psikolog ile birlikte çalışabilme fırsatını sunar.

 

Psikoloji ve Takıntı Psikolog Pedagog Yazılarım için tıklayınız

http://www.terapi.cc

724 Psikoloji 0505 767 58 85

bireysel terapi