Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam139
Toplam Ziyaret596458
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu Psikoloji sitesi-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
Önerilen Psikoloji Siteleri Linkleri
Takvim
Saat
Hava Durumu
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


My Life Sınav Koçluğu Merkezi – Haber Merkezi

Sınav Koçu Dr. Ekrem Çulfa, My Life Sınav Koçluğu Merkezi aracılığıyla, "sınav stresi" yaşayan öğrencilere sınav öncesi ve sonrası için tavsiyelerde bulundu.

 My Life Sınav Koçluğu Merkezi – Haber Merkezi

Sınav stresi, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan, yoğun kaygı, endişe ve korku duygularının bir arada yaşanması durumu olarak tanımlanıyor.

Normal olarak her insan, çeşitli durumlarda bu duyguları yaşıyor; ancak henüz gelişimleri devam eden çocuk ve gençlerde bu psikolojik yaşantı, kolaylıkla başa çıkamayacakları bir hal alabiliyor.

“SINAV STRESİNİN TEMELİNDE, ÖĞRENCİNİN SINAVLA İLGİLİ AŞIRI ENDİŞELERİ, SINAVA YÜKLEDİĞİ ANLAMLAR VE VARSAYIMLAR YATAR”

Sınav Koçu Dr. Ekrem Çulfa, My Life Sınav Koçluğu Merkezi aracılığıyla, "sınav stresi" yaşayan öğrencilere sınav öncesi ve sonrası için tavsiyelerde bulundu.

Sınav stresi veya sınav kaygısı; sınav öncesinde, esnasında ya da sonrasında yaşanabilen endişe, korku ve rahatsızlık hali olarak tanımlayan Çulfa, “Aslında sınav kaygısının nereden kaynaklandığına baktığımızda, bu kaygının temelinde öğrencinin sınavla ilgili aşırı endişeleri, sınava yüklediği anlamlar ve varsayımların yattığını görürüz.

Bu durum da sınav öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olmakta ve başarının düşmesine veya gösterilebilecek performansın altında performans göstermesine neden olur” dedi.

“SINAV STRESİ, HEM FİZİKSEL HEM DE DUYGUSAL BELİRTİLER GÖSTEREBİLİR”

Çulfa, “Örneğin; “Ya sorular çok zorsa”, “Bu sınavda başarısız olursam biterim” veya “Sınavım kesin kötü geçecek” gibi, felaket senaryoları ile birlikte karakterize bir durumla karşılaşırız” diyerek sınav kaygısının, tüm kaygı durumlarında olduğu gibi kendini fiziksel belirtilerle birlikte duygusal belirtilerle de gösterebildiğini vurguladı.

Kaygı ve stres durumunun, özellikle imün sistemi direkt olarak etkilediğine dikkat çeken Çulfa, ” Sınav kaygısı yaşayan kişilerde, karın ağrısı, bağırsak hareketlerinde değişme, ishal ve ya kabızlık gibi mide problemleri gibi sağlık sorunlarına rastlanabilir. Bunun yanında kalp çarpıntısı, nefes darlığı veya hızlı nefes alıp verme gibi fiziksel reaksiyonlar da görülebilir” dedi.

“SINAV STRESİ, ÖĞRENCİNİN POTANSİYELİNİ KULLANAMAMASINA YOL AÇIYOR”

Sınav stresinin bir çok sağlık sorununa neden olduğunu ifade eden Çulfa, “Bunun yanında terleme, baş ağrısı, baş dönmesi gibi etkilerin yanı sıra huzursuz uyku, kabus görme, aşırı uyku veya uykusuzluk, yorgunluk belirtileri, iştahsızlık veya çok yeme, organize olamama ve konsantrasyon bozuklukları da görülen belirtiler arasında” dedi.

Sınav kaygısının davranışsal bileşeni olarak ise öğrencinin potansiyelini kullanamamasına yol açtığını belirten Çulfa, “Sınav stresiyle, öğrenci sınavı terk edebiliyor veya sınav öncesi ders çalışmayı erteleyebiliyor. Çalıştığı konuyu anlayamamaya veya öğrendiklerini unutmaya da yatkınlığı artabiliyor” şeklinde ifade etti.

Yaşanan stresin, kişiyi fiziksel olarak etkilediği kadar duygusal olarak da çeşitli etkileri olduğunu belirten Çulfa,  “Sınav stresi yaşayan kişilerde aşırı sinirlilik, karamsarlık, hayal kırıklığı, derslerden korkma, bilgi yetersizliği hissi, mutsuzluk, devamlı halde bir tedirginlik, endişe, ve beklentilere cevap verememeden kaynaklanan huzursuzluk gibi duygusal belirtiler de görülür” dedi.

“İYİ BİR HAZIRLIK, GÜÇLÜ BİR MOTİVASYON VE DOĞRU NEFES VE PROFESYONEL PSİKOLOG YARDIMI SINAV KAYGISINI AZALTIR”

Sınav stresi yaşayan kişilere tavsiye olarak, öğrencinin, ilk başta sınav öncesi iyi bir hazırlık yapması gerektiğini vurgulayan Çulfa, “Uyku düzeni de bir o kadar önemli bir durumdur. Uykusuz kalınmamalı ve aç olunmamalı, ayrıca kolalı içecekler, çikolata, kırmızı et, baharatlı yiyecekler stresi artırdığı için bu yiyeceklerden de  kaçınılmalıdır” dedi.

Çulfa ayrıca, “ Sınav yerine zamanından biraz önce gidilmeli, acele edilmemeli, son ana kadar ders çalışılmamalı, sınavdan önce gevşemeye çalışılmalıdır. Gevşeme egzersizleri bu noktada faydalı olabilir. Doğru nefes teknikleri ile de birey kendini rahatlatabilir” dedi.

Özellikle derin nefes alarak vücut ve zihin kontrolünü koordine etmenin, öğrenciye büyük fayda sağlayacağını ifade eden Çulfa, “Sağlanan değişiklik, özellikle kaygının da dahil olduğu birçok durumda başlayacak olan veya başlamış olan tepki zincirini kırmaya veya kaygının şiddetini azaltmaya yardımcı olacaktır” dedi.

“KİŞİ, KENDİ KENDİNİ YENİLGİYE UĞRATAN CÜMLELER KULLANMAMALI”

Çulfa, “Sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınav sonrasında, başa çıkılamayacak bir sınav korkusu veya sınav kaygısı durumu yaşayanlara, düşünce tarzlarına ve kendilerini affetmeleri gerektiğini kavramalarına dikkat etmelerini” söyledi.

“Mesela; ‘zaman kalmadı, hiç bir şey bilmiyorum, herkes çalışmasını bitirmiştir, sınav günü geldi ve ben çalışmış olsam da nasıl olsa her şeyi birbirine karıştıracağım’ gibi cümleler, sizin kendinize sık sık tekrar ettiğiniz ifadelere benziyorsa genellikle olumsuz ve kendinizi yenilgiye uğratan bir düşünce tarzı içindesiniz demektir” diyen Çulfa, böylece, sınav sonrasında kişinin kendini, bildiklerini yapamamakla, dikkatsizlikle, süreyi iyi kullanamamakla ve doğru yaptığı soruları sonradan değiştirmekle suçlamayacağını ifade etti.

“SINAV ÖNCESİ, BEKLENİLENİN TERSİNE, DAHA ÇOK DERS ÇALIŞMAK YERİNE; FİZİKSEL AKTİVITELERİ ARTTIRMAKTA YARAR VAR”

Tüm bu ifadelerin, kişinin gerçek dışı ve olumsuz beklentilerini ve potansiyelini kullanmasına engel olması sonucunda ortaya çıktığına dikkat çeken Çulfa, “ Zamanınızı doğru bir şekilde planlamaya çalışın, kaygı zaman düzensizliklerine yol açar ve bu da kaygıyı daha da arttıran sonuçlara neden olur. Bunu kırmanın yolu, zamanı düzenlemektir. Sınav öncesi telaşla bir şeyler okuma, veya başka aktiviteler gösterme yerine normal ritminizin korumasında yarar vardır” dedi.

Sabah zamanında kalkmanın, yapılacak işleri listelemenin ve programlı olmanın da  yararlı olduğunu ifade eden Çulfa, “Hareket bozukluklarına karşı koymaya çalışın, gerginlik bizi aşırı hareketliliğe veya donukluğa itebilir. Sınavın çok yaklaştığı günlerde beklenilenin tersine, daha çok ders çalışmak yerine; fiziksel aktiviteleri arttırmak, eğlenceli sporlara zaman ayırmakta yarar var. En iyi aktivitelerden biri yürümektir. Her gün en az yarım saat yürümek iyi gelebilir” dedi.

 

My Life Sınav Koçluğu – Haber Merkezi

Sorularınız için bize telefonla veya Whatsapptan ulaşabilirsiniz.

Sınav Koçluğu Whatsapp Cep Telefonu Hattı: 0505 767 58 85

 Sınav Koçu, Öğrenci Koçu