Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam67
Toplam Ziyaret596386
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu Psikoloji sitesi-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
Önerilen Psikoloji Siteleri Linkleri
Takvim
Saat
Hava Durumu
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


İstanbul Yasam Kocu AYŞİM ÇULFA 0505 767 58 85
Sevgi Eksikliği Çocuklara Akla Gelmeyen Zararlar Veriyor
22/03/2015

Sevgi Eksikliği Çocuklara Akla Gelmeyen Zararlar Veriyor 

            Genelde bağımlılık deyince hep madde ve uyuşturucu aklımıza gelir. Fakat çocukların ve biz yetişkinlerin çok daha farklı bağımlılıklarımız olabiliyor. Birey bağımlılığından tutun da yeme içme bağımlılığına kadar bilmeden ya da bilerek aslında bir çok şeye bağımlıyız.
        Bağımlı olma nedeni ya doğamız, genlerimizden ya da çocukken yaşadığımız bir olay, rol model kabul ettiğimiz, sözüne önem verdiğimiz birinin davranışından, ağzından çıkan ya hiç çıkmayan sözcüklerden kaynaklanır.Bağımlılıkların kaynağı kendilerini bütün kılacak şeyleri kendi dışlarında aramaları olduğundan, bulduklarında kolayca saplanıp kalırlar.

          Bireye bağımlılık; Bazı durumlarda insanlar çok incindikleri için yaşamlarının büyük bir kısmını savunma pozisyonunda geçirirler. Çocukken duygusal yaralanmayla sonuçlanan bir travma yaşayan birey dışa kapanmayı, yalnız olmayı tercih edebilir. Bunun sonucunda da duygusal şantaj yoluyla diğerlerini manipüle etmeyi ve işe yaradığını gördükçe de yaşamının bir parçası haline getirmeyi alışkanlık haline getirirler. Yetişkinlik çağlarına geldiklerinde birer usta manipülatöre dönüşen bu insanlar aslında ne yaptıklarının farkında değildirler. Onların bağımlılığı maddeye değil, başka bir bireyedir. 

      Yeme-içme bağımlılığı ise; Kilo sorunlarıyla uğraşanlar ya genleri nedeniyle şişmanlamaya müsaitlerdir ya da yaşam deneyimlerinden edindikleri bir şey buna neden olmuştur. Sonuçta bir şeyler yiyerek eksik olanı gidermeye çalışan bu insanlar bedenlerini sevmeyi, o an oldukları halleriyle bütün ve tamam olduklarını görmeyi öğrenmedikçe kilo almaya devam edeceklerdir.

      Bağımlıların sorunu; olmadıkları bir şey ya da birisi olmaya çalışmaktır. Bunun yerine sadece olabileceklerine yönlendirilebilirlerse, zaten oldukları şeyi takdir etmeyi öğrenebilirlerse yani kendileri olurlarsa dönüşüm başlayacaktır. Alkol bağımlılığıyla mücadele programına katılıp bu programa yoğunlaşan; yani kendisini bu programı geliştirmeye adayan biri bu duruma örnek gösterilebilir.

      Kısacası; yapıları gereği bağımlı olmaya yatkın olan bireyleri yararlı eylemlere yöneltmek en etkili yoldur.Bu konuda ailelere ve yakınlara düşen görev; bireyin bağımlılığı dışındaki ilgi alanlarını keşfetmek ve o alanlara yönelmesi için destek olmaktır.

      Bağımlılıklarımızı kabullenmemiz tek başına yeterli olmaz. Bu sadece kendimize acımamıza ve eksikliklerimizi tamamlama dürtümüzün de etkisiyle daha da bağımlı hale gelmemize yol açar.

 

Anne ve babaların dikkatine!

 

 ❄️ Çocuklarımıza sevgimizi gösterme konusunda cimrilik yapmamız ebeveynlerimizden öğrendiğimiz bir tutum olabilir. Belki de hislerimizi ifade etmekte güçlük çekiyor olabiliriz. Eğer böyle bir tutuma sahipseniz lütfen kör noktanızın farkına varın ve bağımlı çocuklar yetiştirmemek için her fırsatta sevginizi, her başarılarında beğeninizi ifade edin.

 ❄️ Unutmayın, çocuklarımızın kendilerini bütün olarak hissetmelerini sağlamanın yolu büyük oranda çocukluk dönemlerindeki tutumlarımızdan kaynaklanır.

 ❄️ Kendilerini tamam olarak gören çocuklar başkalarına dayandıkları ilişkilere ve kendilerini bütün olarak hissetmelerini sağlayacaklarını düşündükleri kötü alışkanlıklara olan bağımlılıklara kapılıp gitmezler.

 ❄️ Sizin tutumunuz olumlu olduğu halde bağımlılık geliştiriyorlarsa onları olumlu sonuçlar doğuracak eylemlere yönlendirerek bağımlılıklardan kurtarabilirsiniz.

 ❄️ Önemsemedikleri yeteneklerini destekleyerek tutkularını bulmalarına yardımcı olursanız dünyamızı daha güzel kılacak ürünlerin, icatların ortaya çıkmasına da aracılık etmiş olursunuz.

 ❄️ Madde bağımlısı olma yolunda ilerleyen bir gencin kırık dal parçalarından muhteşem heykeller yaptığına tanık olabilirsiniz.

 ❄️ Beğenilerinizde cömert, eleştirilerinizde cimri olmanız çocuklarınızın yaşamlarını sandığınızdan da olumlu bir hale dönüştürebilir. 

 Psikolog, Prdagog, Yaşam Aile Öğrenci Kariyer Koçu, Aile Evlilik İlişki Danışmanı



6298 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar? - 19/01/2019
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları ile İlgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?
Bir insan kendini nasıl sever?Kendini sevmek, insanın kendini bir şekilde ödüllendirmesi ile mi olur - 27/02/2016
Bir insan kendini nasıl sever? Kendini sevmek, insanın kendini bir şekilde ödüllendirmesi ile mi olur? Kendini sevmek nasıl olur?”
SINAV KAYGISI VE BELİRTİLERİ NELERDİR? - 19/02/2016
Sınav yaklaştıkça uyku tutmuyor, sınava girerken eliniz ayağınız titreyip soğuk terler dökmeye başlıyorsanız, bir de sınavda beyniniz zonkluyorsa ve soruları heyecandan okuyamıyorsanız yoğun bir sınav kaygınız var demektir.
ÇOCUK NE YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR - 17/05/2015
Eğer bir çocuk sürekli eleştirilmişse,
Kınama ve ayıplamayı öğrenir.
Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse,
Kavga etmeyi öğrenir.
Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa,
Sıkılıp utanmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk sürekli utanç duygusuyla eğitilmişse
MUTLULUĞUNUZ İÇİN - 11/04/2015
mutluluk,motivasyon ve inanç
MOBING (PSİKOLOJİK ŞIDDET) - 07/04/2015
MOBING (PSİKOLOJİK ŞIDDET)
‘AŞK’TA TÜKENMİŞLİK - 25/03/2015
Her türlü alanda daha aza razı olmak, idare etmek, kendimizi arka plana atmak bilinç dışımızda derin bir yaranın ve suçluluk duygusunun belirtisidir. Ve bu duyguyu temizlemezseniz, gün geçtikçe maddi olarak da derinlere gömülürsünüz, aşağılara çekili
BİLİSSEL ÇARPITMALAR (1) HEP YA DA HİÇ DÜŞÜNCESİ - 11/03/2015
Bu çarpıtma, kişisel özelliklerinizi siyah ya da beyaz gibi uç noktalarda görmeniz demektir.
BİLİSSEL ÇARPITMALAR (2) AŞIRI GENELLEME - 11/03/2015
Reddedilmenin acısı, neredeyse her zaman, aşırı genellemeden kaynaklanır. Gerçeklerle aşırı genelleme olmaksızın bir yüzleşme, geçici olarak hayal kırıklığı yaratsa da, ciddi bir rahatsızlığa yol açmaz.
 Devamı