Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam35
Toplam Ziyaret597948
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu Psikoloji sitesi-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
Önerilen Psikoloji Siteleri Linkleri
Takvim
Saat
Hava Durumu
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Tükenmişlik Sendromu Nedir? Nasıl Baş edilir? Hangi Uzmanlara Danışılır?

Uzman Psikolog ve Psikoterapist Dr. Ekrem Çulfa, hem duygusal ve hem de fiziksel bitkinlik gibi semptomlarla(belirtiler) ortaya çıkan tükenmişlik sendromunun, başta belirsiz çalışma saatleri olmak üzere, mobbing, etik anlayışa ters uygulamalar, kişin

TÜKENMİŞLİK SENDROMU NEDİR? TÜKENMİŞLİK SENDROMU İLE NASIL BAŞEDİLİR? HANGİ UZMANLARA BAŞVURULUR?


iletişim Telefonu : istanbul Kadikoy Bakirköy Fatih Mecidiyeköy Beylşkdüzü 7/24 Psikoterapi Merkezi Telefonu 0533 373 81 23

Uzman Psikolog ve Psikoterapist Dr. Ekrem Çulfa, hem duygusal ve hem de fiziksel bitkinlik gibi semptomlarla(belirtiler) ortaya çıkan tükenmişlik sendromunun, başta belirsiz çalışma saatleri olmak üzere, mobbing, etik anlayışa ters uygulamalar, kişinin yaptığı işin ve görev tanımının belirsiz olması gibi nedenlerle ortaya çıkabileceğini anlattı.


Özellikle özel sektördeki iş koşullarının kişilerin güvensiz hissetmelerine ve tükenmişlik sendromuna yakalanmalarına neden olduğunu anlatan Çulfa, “Ancak kişiler bu durumla ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadığından, profesyonel yardım almaları gerektiğinin farkına varmıyorlar” diye konuştu.


Uzman Psikolog ve Psikoterapist Dr. Ekrem Çulfa, Psikoterapi Haber muhabirine tükenmişlik sendromunun nedenler, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
“TEMEL BELİRTİLER DUYGUSAL VE FİZİKSEL BİTKİNLİK”
Dr. Ekrem Çulfa, tükenmişlik sendromunun temel belirtilerinin duygusal ve fiziksel bitkinlik; kişisel başarının azalması ve duyarsızlaşma olduğunu söyledi.
Tükenmişlik sendromuna yakalanan kişinin eski “coşkusunu” kaybettiğine işaret eden Çulfa, sendromun fiziksel ve ruhsal çöküntü, işe dair isteksizlik ve kendine dair olumsuz, alaycı ve şüpheci inanışlar oluşturabileceğini dile getirdi.

“İLK AŞAMADA AĞIR İŞ YÜKÜ VE STRESTEN ŞİKÂYET EDİLİR”
Tükenmişlik sendromunun aniden değil, aylar içinde ve 4 aşama halinde geliştiğini ifade eden Çulfa, şöyle devam etti:

“Birinci aşamada kişi ağır iş yükü ağır stres ve yoğun taleplerden bahseder. İkinci aşamada kişinin işi kişisel ihtiyaçlarının önüne geçer ve fiziksel ve duygusal yorgunluk ortaya çıkar. Bu yorgunluk giderek kronikleşir ve çalışmaya devam ettikçe fiziksel şikâyetler baş göstermeye başlar.Üçüncü aşamada ise kişi artık kendini işe ait hissetmez ve performansı düşer. Dördüncü aşamada çaresizlik duyguları, nefret ve ne yaparsa yapsın gevşeyememe halleri görülür”
“DEPRESYONLA TÜKENMİŞLİK ARASINDA FARK VAR”
Depresyonla, tükenmişlik zaman zaman birbirine karıştırılsa da bu iki durum arasında ciddi farklar olduğuna dikkat çeken Erkal, depresyonda olumsuz duyguların tüm hayata yayıldığını ancak tükenmişlikte olumsuz yargı ve inanışların sadece işle ilgili olduğunu anlattı.

“ÇALIŞMA SAATLERİNİN BELİRSİZ OLMASI VE MOBBİNG TÜKENMİŞLİK SENDROMU YARATIYOR”
Dr. Ekrem Çulfa, çalışma saatlerinin belirsiz olmasının tükenmişlik sendromunun en önemli nedenlerinden olduğunu anlattı.

“İş saatlerinin uzun olmasından çok belirsiz olması tükenmişlik sendromuna yol açıyor” diyen Çulfa, sözlerine, “mobbing” adı altında toplanabilecek baskıcı tutumların; etik anlayışına ters uygulamaların; kişinin yaptığı işin ve görev tanımını belirsiz olmasının; ağır rekabet koşulları ve iş yerindeki ödül mekanizmasının yetersiz olmasının tükenmişliğe neden olabileceğini ekledi.


“İŞ HAYATIYLA ÖZEL HAYAT ARASINDA DENGE KURAMAYANLAR TÜKENİYOR”

Aynı şartlara maruz kalan bazı insanlar tükenmişlik yaşarken diğerlerinin bu yönde etkilenmemesini tavır ve kişilik özelliklerine bağlayan Çulfa şöyle devam etti:
“İş hayatıyla özel hayat arasında denge kurmakta güçlük çekenler öncelikli şekilde tükenmişlik sendromu yaşama riski taşıyor. Bunun dışında, mükemmeliyetçi kişilik özelliği taşıyanlar, ‘herkesi memnun etmeliyim’ diye düşünenler ve sağlık, eğitim ve hizmet sektöründe çalışanlar da risk grubunda sayılıyor.”

“ÇALIŞMAYA SIK SIK ARA VERİLMELİ”

Dr. Ekrem Çulfa, tükenmişlik sendromunun tedavisi için tükenmişliğin nedenlerinin incelenmesi gerektiğini söyleyerek, düzeltilebiliyorsa iş koşullarının düzeltilmesi; iş yerlerinin profesyonel koşullara taşınması ve kurumsallaşmanın sağlanması gerektiğini anlattı.

Bunların yapılması mümkün değilse, kişinin çalışmaya sık sık ara vermesi gerektiğini ifade eden Çulfa şöyle devam etti:

“Tükenmişlik sendromu yaşayan kişinin tedavisi için psikososyal destek mekanizmasının güçlenmesi, aile, dostlar ve arkadaşlarla daha fazla zaman geçirilmesi, sporun muhakkak yasam biçimi haline getirilmesi gerek.

Elbette sağlıklı beslenme ve sağlıklı uyku alışkanlıklarının kazanılması özellikle fiziksel sağlık koşullarının düzelmesinde, ardından da duygusal semptomların giderilmesinde önemli rol oynayacaktır.”
Tükenmişlik sendromuyla başa çıkmak için kişinin mutlaka bir kaç hobiyle uğraşması gerektiğini kaydeden Çulfa, işe dair beklentilerin de gerçekçi düzeye çekilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

“ÜLKEMİZDE DE İNSANLAR ZAMANLA TÜKENİYORLAR ANCAK BİLİNÇ OLMADIĞINDAN YARDIM ALMIYORLAR”
Özel sektördeki iş koşullarının kişilerin güvensiz hissetmelerine ve tükenmişlik sendromuna yakalanmalarına neden olduğunu anlatan Çulfa, “Ancak kişiler bu durumla ilgili fazla bilgi sahibi olmadığından yardım almaları gerektiğinin farkına varmıyorlar” dedi.
Dr. Ekrem Çulfa, tükenmişlik sendromunun gerekli uzman psikolog/psikiyatr yardımı alındığından tedavi edilebileceğini vurguladı.

istanbul 7/24 Psikoterapi Merkezi Telefonu
0533 373 81 23
4649 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın