Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam42
Toplam Ziyaret597045
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu Psikoloji sitesi-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
Önerilen Psikoloji Siteleri Linkleri
Takvim
Saat
Hava Durumu
İçeriği ile beraber -25 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
yukselkoksal10@gmail.com
KAYGILAR İLE BAŞA ÇIKMANIN 7 YOLU
09/01/2018

                     KAYGILAR İLE BAŞA ÇIKMANIN 7 YOLU  

Anksiyete’nin (kaygı bozukluğu) en belirgin semptomlarından biri belirli düşüncelere saplanıp kalma, kafamızı dağıtamama halidir. Olayları saplantılı düzeyde düşünme problemi yaşayan kişiler beyinlerinin sanki hiç kapanmadığını hissederler. Beynimiz bir kere kaygı moduna girdiğinde bu durumdan kurtulmak çok da kolay değildir.

Böyle bir durumda yeryüzünde olabilecek tüm kötü şeyler sanki başımıza gelecekmiş gibi endişeli bir hale bürünürüz. Bu tür bir endişe bizi başımıza gelebilecek kötü olaylardan kurtarmadığı gibi; konsantrasyon, üretkenlik ve uyku düzenimiz gibi hayati fonksiyonlarımızı da olumsuz etkileyerek durumu olduğundan çok daha kötü bir hale getirebilir.


1. KAYGILARINIZI YAZIN

Kafamızı boşaltmanın, duygu ve düşüncelerimizi düzenlemenin en etkili yollarından biri yazı yazmaktır. Endişelerimizi yazıya döktüğümüzde zihnimizde boşa yer kaplamalarına gerek kalmayacaktır.

2. KAYGILANACAĞINIZ ZAMANI PLANLAYIN

Mesela her gün 8:00-8:15 saatleri arasını kaygılanmak üzere planlayabilirsiniz. Böylelikle kaygılanmak için günün belli bir saatinde zamanınız olduğunu bilirsiniz. Kaygı durumunuzun artmaya başladığını fark ettiğiniz anda bu düşünceleri kaygılanmak için ayırdığınız zaman diliminde yaşayacağınızı ancak şu anda yapmanız gereken işe odaklanmanız gerektiğinizi kendinize hatırlatın! Gün içinde birçok defa bu şekilde düşüncelerinizi yönlendirdiğinizi yeni fark ediyor olabilirsiniz, bunda hiçbir sorun yok.
Kaygılarınızı yalnızca onlar için ayırdığınız zaman diliminde yaşamak, kalan zamanda yapmanız gereken işlere odaklanmak üzere bu tür stratejiler geliştirebilirsiniz.

3. KAYGI SEANSINIZI EN FAZLA 15-30 DAKİKA İLE SINIRLAYIN

Endişelerinize belirli sınırlar koymalısınız! Kaygılarınızı yazdınız, hatta kaygılanacak zaman dilimini bile takviminizde işaretlediniz. Şimdi sırada kaygılarınıza süre sınırı koymak var; başlangıç zamanı belli olan ancak bitiş zamanı planlanmayan durumlar kolaylıkla çığırından çıkabilir ve siz kaygılarınızı kontrol altına almaya çalışırken rahatlıkla tüm gününüzü aynı karanlık denizlerde geçirmeye başlayabilirsiniz. Bu nedenle 15-30 dakikayı geçmeyen kaygı seansları yeterli olacaktır.


4. KENDİNİZİ OYALAYIN
Kafamızdaki bitmeyen düşüncelerini dağıtmak için kendimizi oyalamak hepimizin kullandığı en kolay ve etkili yöntemlerden biridir. Bazen sadece farklı bir şey yapmaya, dikkatimizi farklı bir noktaya odaklamaya ihtiyaç duyarız. Genellikle gerçekten odaklanmamızı sağlayacak meşgaleler daha etkili olsa da bir arkadaşla konuşmak, komik bir video izlemek, müzik dinlemek gibi ufak etkinlikler de kaygılarımızı azaltmaya yardımcı olabilir.

5. KENDİNİZE KESİN BİR ŞEKİLDE DURMANIZI SÖYLEYİN!

Zaman zaman daldığımız derin düşünce denizlerinden gün yüzüne çıkabilmek için kendi kendimize konuştuğumuz, hatta kendimizi keskin bir dille uyardığımız olmuştur. Hatta böyle zamanlarda büyüklerimizin “kendine ufak bir çimdik atma” yöntemi de son derece işe yarar. Birden gelen bir durma sinyali gibi zihnimizi derin düşünce dehlizlerinden uzaklaştırarak odağımızı farklı noktalara kaydırmamızı sağlar. Yüzümüze biraz soğuk su çarpmak da işe yarar yöntemlerden biridir.

6. DURUMU DEĞİŞTİRİP DEĞİŞTİREMEYECEĞİNİZE KARAR VERİN

Karar vermek başlı başına önemli bir zihinsel prosestir. Kaygılarınız karşısında elinizden bir şey gelip gelmediğine karar veriyor olmak kontrolün sizde olduğunu hatırlamanızı sağlayan önemli mekanizmalardan biridir. Olayları değiştirebilmek için yapabileceğiniz bir şey varsa yapın, yoksa durumun kontrolünüz altında olmadığını kabul edin ve değiştirmeye çalışmaktansa kabullenmeye çalışın.


7. FİZİKSEL AKTİVİTELERE AĞIRLIK VERİN

Spor gibi fiziksel aktiviteler psikolojik sağlığımız için yapabileceğimiz en iyi şeylerden biridir. Egzersiz beynimizde endorfin salgısını arttırarak kendimizi daha mutlu, daha sakin ve daha az stresli hissetmemizi sağlar. Hatta daha da iyisi açık havada, sahil kenarında ya da ağaçlarla çevrili bol oksijenli bir doğada hemen yürüyüşe atmaktır. İçinde bulunduğumuz ortamı değiştirmek de düşüncelerimizi yeniden odaklamamıza ve zihnimizin kaygı denizlerinde kaybolmasına karşı en iyi savunma yöntemlerinden biridir.

Kaynak :
https://www.psikologofisi.com/…/kaygiyla-basa-cikmanin-7-et…

 

 



1174 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS - 05/04/2019
Tarihin en büyük filozoflarından Bertrand Russell’ın aykırı kitaplarından ‘Mutlu Olma Sanatı’, ufkunuzu geliştirip bakış açınızı değiştirecek yaklaşımlar sergiliyor.
ANNELİK VE CİNSELLİK İKİLEMİNDE YANLIŞ BİLİNEN KONULAR - 31/03/2019
Anne olmak isteyen kadınlar farklı nedenlerle doğal ilişki içinde çocuk sahibi olamayabilirler.
VERİMLİ DERS NASIL ÇALIŞILIR? - 24/01/2018
Etkili çalışmak; zamanı, belirlenmiş amaçlar ve saptanmış incelikler doğrultusunda programlı olarak kullanmaktır. Etkili çalışma programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır.
KARNEDE Kİ KÖTÜ NOTLARIN SORUMLUSU KİM? - 24/01/2018
Çocuklarımız çalışmalarının karşılığını ellerine tutuşturulan bir karne ile size getirecekler ve belki de bazılarımız sonuçtan fazla memnun kalmayacak.
EN VERİMLİ SÖMESTR PLANI NASIL OLMALI? - 24/01/2018
Yarıyıl tatili öğrenciler için genellikle dinlenme, eğlenme, televizyon ve bilgisayar başında zaman geçirme olarak düşünülse de bu dönem yeni eğitim dönemine hazırlanmak ve geçmiş dönemi gözden geçirmek için çok önemli bir fırsat.
KİMLER KOÇLUK HİZMETİ ALMALI? - 24/01/2018
Bir koç eşliğinde yürümek nasıl bir şey olurdu? Dengeli, sağlıklı, başarılı ve doyum içinde bir yaşam sürmek isteyen, hedeflerine ulaşmayı amaçlayan herkes, çözüme birlikte yürüyeceği bir yol arkadaşı ile yaşamına istediği yönü verebilir.
YOKSA BEN DE SEVGİ BAĞIMLISI MIYIM? - 24/01/2018
Üzerine en çok şiir, roman, şarkı yazılan, film çekilen olgu ‘sevgi’ olsa gerek. Sevgisiz bir yaşam mümkün mü? Sevgi bir gereksinim mi, yoksa bir bağımlılık mı? Hastalıklı bir sevgi olabilir mi?
KARNEDE Kİ KÖTÜ NOTLARIN SORUMLUSU KİM? - 24/01/2018
Çocuklarımız çalışmalarının karşılığını ellerine tutuşturulan bir karne ile size getirecekler ve belki de bazılarımız sonuçtan fazla memnun kalmayacak.
HAKİKAT İLE KARŞILAŞMAYA HAZIR MIYIM? - 24/01/2018
Acaba herkes farkındalık sağlayan bir koçluk sürecinden yarar sağlayabilir mi? Şöyle diyelim: Faydalanmak isteyen herkesin işine yarayabilir. Peki, neden birisi faydalanmak istemesin ki?
 Devamı